Denken èn doen, dat is het streven!

Coaching

Modus Mensenwerk verzorgt individuele begeleiding van managers, professionals en medewerkers die aan specifieke leerdoelen willen werken of die zijn vastgelopen in een werksituatie.

 

Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan business coaching, outplacement/loopbaanbegeleiding, persoonlijke ontwikkeling, begeleiding bij re-integratie.

 

Elk traject wordt op maat ontwikkeld voor de betrokken persoon/personen. De te bereiken resultaten worden vooraf vastgelegd in een overeenkomst met de opdrachtgever.

 

Coachen is leren door te doen.

Het is een eenvoudig, maar doeltreffend instrument om professionele en persoonlijke ontwikkeling tot stand te brengen. Soms komt de vraag uit een organisatie, soms vanuit het individu.

 

Coaching kan preventief of toekomstgericht worden ingezet, bijvoorbeeld in het kader van talentontwikkeling, maar werkt ook curatief, als er functionerings- of samenwerkingsproblemen zijn. Coaching is een perfecte gelegenheid om te experimenteren met nieuw gedrag en nieuwe gedachten.

 

De start van het coaching traject is het formuleren van de leerdoelen en globaal stappenplan. Vaak zijn zes sessies al voldoende om zichtbare verandering tot stand te brengen.

Artikelen:

Ontslagen! Wat nu?

Helaas zijn ontslagen van alle tijden. Maar dan ben je ineens zelf aan de beurt. Schrik! Een compleet nieuwe ervaring. En geen prettige. Hoe ga je er mee om en hoe pak je de draad weer op?

Lees verder »