Ruzie met je leverancier, compagnon, of klant?

Zakelijk conflict

Soms heb je een bemiddelaar nodig om zaken goed op te lossen

 

Als ondernemer word je dagelijks geconfronteerd met zaken die opgelost moeten worden. De ene keer gaat dat makkelijker dan de andere keer. Helaas ontstaat er soms wel eens ruis op de lijn, onenigheid, of een verschil van inzicht, hoe je het wilt noemen. Dit heeft niet alleen een negatieve invloed op je humeur, maar kan zelfs uitgroeien tot een conflict dat je alle uren van de dag in beslag neemt. Zonde van je tijd en energie!

 

En dan kan mediation het verschil maken: je hoeft niet langer in de aanval of verdediging, maar je gaat met elkaar in een veilige omgeving in gesprek. Zodoende kunnen je je frustratie uiten en mogelijke oplossingen aftasten, zonder dat je gelijk ergens aan vast zit of dat iets te boute uitspraken tegen je kunnen worden gebruikt.

 

Wil je de relatie helemaal verbreken als het conflict is opgelost, of richt je je juist op een verdere samenwerking in de toekomst? Hoe dan ook, mooi als dat conflict uit de wereld is, dan kun je weer verder met zaken doen.

 

Lees hier meer over het mediationproces of over de voordelen van mediation.

Artikelen:

Verplichte vrijwillige mediation... huh?

Al enige tijd gaan er in Nederland geluiden op om (een vorm van) mediation verplicht te stellen. Het idee hierachter is dat zo veel moeite en kosten worden bespaard voor de rechterlijke macht, lees: de overheid, èn voor de burger zelf.

Lees verder »

Huwelijkse voorwaarden de standaard?

Het is een regelmatig terugkerende discussie: bij het aangaan van een huwelijk zou het opstellen van huwelijkse voorwaarden het uitgangspunt moeten zijn. Willen de aanstaande echtgenoten daarvan afwijken, dan moeten zij dit aangeven.

 

Lees verder »